Microneedling-behandling

Microneedling är en revolutionerande hudföryngringsbehandling som använder fina nålar för att skapa mikroskopiska kanaler i huden. Denna process stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion och främjar cellförnyelse, vilket resulterar i fastare, slätare och mer lysterfull hud. Behandlingen är effektiv för att minska ärr, rynkor och fina linjer, samt förbättra hudens textur och ton. Microneedling är lämplig för alla hudtyper och erbjuder en minimal återhämtningstid.

Vad är microneedling?

Microneedling är en mycket populär och uppskattad hudbehandling. Med hjälp av microneedling kan en kontrollerad skada skapas i huden med hjälp av små nålar. Den naturliga processen är därefter att kroppen försöker reparera skadan och nytt kollagen börjar produceras.

Behandlingen lämpar sig för den som vill få ett yngre utseende eller en jämnare hudstruktur, t.ex. efter acneproblem som orsakat många djupa acneärr. Behandlingen kan även användas för att minska rynkor och fina linjer eller för att bli av med mörka ringar under ögonen.

Vem får utföra microneedling?

Det är inte vem som helst som får utföra behandlingar med microneedling. För att få utföra behandlingen måste du ha genomgått en grundlig och certifierad utbildning i behandlingen. Under de senaste åren har reglerna kring hudbehandlingar och deras utförande skärps, för att säkerställa trygga behandlingar och bättre resultat. På regeringen.se kan du läsa mer om vad som gäller.

AcneSpecialisten

Till Acne Specialisten kan du vända dig om du vill utföra en microneedling-behandling av utbildade och certifierade hudterapeuter.

Företaget har många år i branschen och har specialiserat sig på acneproblem, såväl som ärrbildningar och förstorade porer, de har även utvecklat en unik behandlingsmetod för olika problem.

  • Adress 1: Sturegatan 32, Sundbyberg
  • Adress 2: Strandvägen 7, Östermalm
  • Tel: 08-29 61 01

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken specialiserar sig på plastikkirurgi såväl som medicinska hudvårdsbehandlingar. Hos Nordiska Kliniken kan du få behandlingar som dermapen-microneedling, filler och botox utförda.

De erbjuder också större behandlingar och mer omfattande ingrepp som bröstförstoringar och fettsugning.

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter är en klinik med över 25 års erfarenhet inom hudvård och skönhet. De riktar sig till alla olika typer av människor.

Hit kan du inte bara vända dig om du vill behandla din hud med microneedling utan du kan också gå till kliniken för estetiska injektioner, avslappning och mycket mer.

  • Adress 1: Sturegatan 32, Sundbyberg,
  • Adress 2: Karlavägen 36. Östermalm
  • Adress 3: Hornsgatan 47, Södermalm
  • Tel: 08 28 55 25

Hur en behandling går till

Vid en microneedling-behandling använder sig behandlaren av små och mycket tunna nålar för att skapa fina ärr i huden. Nåldjupet varierar beroende på vad det är för hudproblem som du vill ha, men behandlingen är relativt smärtfri och ingen bedövning brukar behövas. Det vanligaste är att du får utföra 3–6 microneedling-behandlingar innan du har uppnått ett bra resultat, men även detta varierar från person till person.

Efter behandlingen appliceras en hyaluronsyramask för att du ska få en optimal effekt och för att lugna huden. Efter ca 24–48 timmar försvinner även den rodnad som kan ha uppstått.

Mekanisk microneedling

Vid mekanisk microneedling använder sig behandlaren av ett verktyg som är speciellt utformat för att ge en mycket effektivare och mer djupgående behandling. Med mekanisk microneedling kan 1920 mikrokanaler skapas i huden på en och samma gång. Verktyget är utformat med 16 mycket tunna och fina engångsnålar och tack vare den styrka och snabbhet som verktyget säkerställer, blir behandlingen nästan helt smärtfri.

Mekanisk microneedling passar för dig med mogen hy och deg som snabbt vill uppnå ett bra resultat på kortare tid och som är i behov av en djupare behandling.

RF (radiofrekvens)

RF microneedling är ytterligare en metod som är framtagen för att göra behandlingen mer effektiv och förkorta behandlingstiden. Här används radiofrekvenser som först säkerställer att huden är varm innan behandlingen påbörjas. Med hjälp av värmen kommer behandlingstiden först att minska, men även återhämtningstiden förkortas jämfört med många andra typer av hudbehandlingar.

Behandlingen kan utföras året om, oavsett om det är sol ute, och passar för alla olika hudtyper. Oftast räcker det med 1–3 behandlingar för ett bra och bestående resultat.

Hur ofta kan man göra microneedling?

Hur ofta du kan utföra microneedling beror på vilken typ av microneedling du har valt att använda dig av. I de flesta fall, och speciellt för de mekaniska behandlingsformerna, är det rekommenderat att du väntar ca. 4–5 veckor mellan behandlingstillfällen.

Hur länge håller microneedling?

Hur länge resultatet efter din behandling kommer att bestå beror främst på vad det är för hudproblem du har behandlat och vilken metod du har använt dig av. I de flesta fall håller resultatet i ett par månader, medan vissa resultat är permanenta och håller livet ut.

Biverkningar

Precis som många andra medicinska behandlingar kan microneedling ge biverkningar i form av torrhet och rodnad. Rodnaden försvinner vanligtvis inom 12 timmar, men huden kan fortfarande kännas torr och därför är fuktgivande produkter viktigt. Räkna med 24–48 timmar innan huden är helt återställd.

Risker

Även om microneedling är en relativt riskfri behandling finns det alltid risker som är viktiga att veta om. Med microneedling skapas små sår i huden och dessa kan bli infekterade om det kommer in bakterier. Det finns även en risk för att såren inte läker som de ska, men med rätt eftervård är de relativt ovanligt.