Portömning

Porrengöring kan du göra både hemma och på salong. Att göra en portömning hemma är inte svårt om du gör det på rätt sätt, medan om du gör det på salong är du garanterad att du får hjälp av en utbildad person.

Porrengöring på salong

För dig som har extremt många pormaskar, stora som små, bör gå till en hudterapeut för att göra en portömning första gången. En hudterapeut har kunskapen att sticka hål i vissa porer för att dessa ska öppna sig ordentligt. Detta bör bara göras av utbildad personal.

Porrengöring Göteborg Porrengöring Stockholm
Gildasalong.se Hudvardstockholm.se
Spektrakliniken Beautyka.se
Hagabadet Spabyus.se

Portömning hemma

Väljer du att göra en porrengöring hemma finns det tips att ta del av hur du ska gå till väga. I ett blogginlägg på vegobeauty.se kan du läsa mer om hur du gör en porrengöring hemma samt läsa djupare om de steg som nämns nedan.

Stegen för att göra en portömning hemma

  1. Hudrengöring
  2. Ångbad för ansiktet
  3. Tömma porerna
  4. Efterbehandling

Portömning eller inte?

Portömning är ett jättebra sätt att bli av med pormaskar. Dock i långa loppet kan detta vara skadligt för huden om man gör behandlingen för ofta. En portömning bör inte göras mer än en gång i månaden. Vill du ha en permanent förbättring av hyn utan pormaskar bör du titta på faktorer som påverkar hyn. Detta kan vara träning, kost och livsstil. Ju bättre du sköter dessa områden, desto bättre hy får du och du slipper gå och tömma porer.