Portömning

Porrengöring kan du göra både hemma och på salong. Att göra en portömning hemma är inte svårt om du gör det på rätt sätt, medan om du gör det på salong är du garanterad att du får hjälp av en utbildad person.

Porrengöring på salong

För dig som har extremt många pormaskar, stora som små, bör gå till en hudterapeut för att göra en portömning första gången. En hudterapeut har kunskapen att sticka hål i vissa porer för att dessa ska öppna sig ordentligt. Detta bör bara göras av utbildad personal.

Porrengöring Göteborg Porrengöring Stockholm
Gildasalong.se Hudvardstockholm.se
Spektrakliniken Beautyka.se
Hagabadet Spabyus.se

Portömning hemma

Väljer du att göra en porrengöring hemma finns det tips att ta del av hur du ska gå till väga. I ett blogginlägg på vegobeauty.se kan du läsa mer om hur du gör en porrengöring hemma samt läsa djupare om de steg som nämns nedan.

Stegen för att göra en portömning hemma

  1. Hudrengöring
  2. Ångbad för ansiktet
  3. Tömma porerna
  4. Efterbehandling

Portömning eller inte?

Portömning är ett jättebra sätt att bli av med pormaskar. Dock i långa loppet kan detta vara skadligt för huden om man gör behandlingen för ofta. En portömning bör inte göras mer än en gång i månaden. Vill du ha en permanent förbättring av hyn utan pormaskar bör du titta på faktorer som påverkar hyn. Detta kan vara träning, kost och livsstil. Ju bättre du sköter dessa områden, desto bättre hy får du och du slipper gå och tömma porer.

Kemisk peeling

En kemisk peeling har en föryngrande och förbättrande effekt på huden. Med hjälp av AHA-syror kan hy som innehåller många porer förbättras avsevärt. Det är flera som drömmer om en len och felfri hy, med en kemisk peeling kommer du en bra bit på vägen.

Hur går en kemisk peeling till?

Först rengörs din hud noggrant och därefter appliceras den kemiska peelingen med en pensel. Vilken styrka du ska ha på din peeling avgörs av din hudtyp. När peelingen penslats på ska den verka några minuter. Efter att några minuter har gått appliceras en pH-neutraliserare på huden som används för att ta bort kemisk peeling.

Kemisk peeling - Stockholm

Kemisk peeling har kommit starkt på senare år, framförallt i storstäderna. Många väljer att gå till en klinik för att göra kemisk peeling. Nordiskakliniken.se gör kemisk peeling i Stockholm som både är CE-märkt och FDA-godkänd. De har lång erfarenhet av trygga behandlingar inom kemisk peeling och har fått många positiva kundrecensioner från nöjda kunder. Ha åtanke att det krävs flera behandlingar för vissa personer för att uppnå bästa möjliga resultat. Efter behandlingen kan du njuta av en yngre och slätare hy i harmoni.