Portömning och Porrengöring

Porrengöring kan du göra både hemma och på salong. Att göra en portömning hemma är inte svårt om du gör det på rätt sätt. Däremot får du definitivt ett bättre resultat av portömningen om du väljer att göra det på en professionell hudvårdsklinik.Portömning Behandling

Har du försökt göra en porrengöring eller portömning hemma men misslyckats. Då kan nästa steg vara att kontakta en specialist som AcneSpecialisten och boka in en portömning. Behandling i en salong kan ofta vara ett väldigt smidigt sätt att ta hand om din hud. Behandlingen hjälper även till med att döda bakterier och återfukta huden.

Porrengöring på salong

Du som har extremt många pormaskar, stora som små, bör gå till en hudterapeut för att göra en portömning den första gången. En hudterapeut använder speciella verktyg och kan tömma porer på rätt sätt så att du slipper få kvarstående ärr i huden.

Porrengöring Göteborg Porrengöring Stockholm
Studio Aroma Hudvardstockholm.se
Spektrakliniken Beautyka.se
Hagabadet Spabyus.se

Portömning hemma

Väljer du att göra en porrengöring hemma finns det tips att ta del av hur du ska gå till väga. I ett blogginlägg på vegobeauty.se kan du läsa mer om hur du gör en porrengöring hemma samt läsa djupare om de steg som nämns nedan.

Stegen för att göra en portömning hemma

  1. Hudrengöring
  2. Ångbad för ansiktet
  3. Tömma porerna
  4. Efterbehandling

Produkter mot pormaskar

Det finns också bra produkter mot pormaskar som motverkar och behandlar en oren hy. DAHL Skincare har ett startpaket med produkter mot pormaskar som verkar rengörande, vårdande och återfuktande. Paketet innehåller också ett serum, en ansiktsmask för pormaskar samt tillbehör som på ett effektivt sätt hjälper dig att ta bort orenheter och rengöra huden ordentligt.

Detta är en bra behandling mot pormaskar som du kan använda hemma. Gör porrengöring till en naturlig del av din vardagliga hudvårdsrutin. Testa startpaketet och gå sedan över till det ordinarie produktpaketet när du märker ett bra resultat av produkterna. Djupa och synliga pormaskar kan snart vara ett minne blott.

Portömning eller inte?

Portömning är ett jättebra sätt att bli av med pormaskar. I långa loppet kan det dock vara skadligt för huden om man gör behandlingen för ofta. En portömning bör inte göras mer än en gång i månaden. Vill du ha en permanent förbättring av hyn utan pormaskar bör du titta på faktorer som påverkar hyn. Detta kan vara träning, kost och livsstil. Ju bättre du sköter dessa områden, desto bättre hy får du och du slipper gå och tömma porer.

Kemisk peeling

En kemisk peeling har en föryngrande och förbättrande effekt på huden. Med hjälp av AHA-syror kan hy som innehåller många porer förbättras avsevärt. Det är flera som drömmer om en len och felfri hy, med en kemisk peeling kommer du en bra bit på vägen.

Hur går en kemisk peeling till?

Först rengörs din hud noggrant och därefter appliceras den kemiska peelingen med en pensel. Vilken styrka du ska ha på din peeling avgörs av din hudtyp. När peelingen penslats på ska den verka några minuter. Efter att några minuter har gått appliceras en pH-neutraliserare på huden som används för att ta bort kemisk peeling.

Kemisk peeling - Stockholm

Kemisk peeling har kommit starkt på senare år, framförallt i storstäderna. Många väljer att gå till en klinik för att göra kemisk peeling. Nordiskakliniken.se gör kemisk peeling i Stockholm som både är CE-märkt och FDA-godkänd. De har lång erfarenhet av trygga behandlingar inom kemisk peeling och har fått många positiva kundrecensioner från nöjda kunder. Ha åtanke att det krävs flera behandlingar för vissa personer för att uppnå bästa möjliga resultat. Efter behandlingen kan du njuta av en yngre och slätare hy i harmoni.

Problem med acne – läs mer

Ett närliggande problem, men med andra orsaker och lösningar, är finnar eller acne. Läs mer om vad acne är och hur det kan behandlas på vår sida om problem med acne. Få tips på hudvårdsprodukter och behandlingsmetoder som är effektiva mot denna typ av problemhy. Lär dig ta hand om din hud på rätt sätt oavsett vilken hudtyp du har!