Hårborttagning med laser

Letar du efter ett snabbt och effektivt sätt att bli av med irriterande hårväxt? Idag finns det många metoder du kan använda dig av som hjälper dig att ta bort hår från kroppen. En av de vanligaste metoderna är att hårborttagning med laser. Nackdelen med laserbehandlingar är att du kan behöva gå flera gånger innan du får ett helt hårfritt resultat. Fördelen är att du får en metod för permanent hårborttagning. På den här sidan kan du läsa mer om hur behandlingarna går till och vad du kan förvänta dig.

Permanent hårborttagning med laser

För att slippa obehaglig och tidskrävande hårstubb på bland annat ben, armhålor, bikinilinje eller rygg kan en permanent hårborttagning med laser vara ett otroligt effektivt sätt att bli av med oönskat hår. På Sveriges Skönhetscenter kan du boka permanent hårborttagning för flera kroppsdelar med hjälp av laser. Hårborttagning på salong med kunnig personal är oftast värt priset i längden och du får ett jämnt och hållbart resultat.

Varför laser hårborttagning?

Det finns flera fördelar med att laser hårborttagning:

  • Du får en permanent hårborttagning
  • Metoden kan användas på hela kroppen - även på ansiktet
  • Behandlingen orsakar ingen smärta
  • Du får ett resultat som är helt lent och fritt från stubb

Hur fungerar laserbehandling?

Enkelt förklarat fungerar laserbehandling som så att laserljuset letar upp mörka pigment som finns i hårstråna och ner i dina hårsäckar. Värmen som kommer från laserljuset värmer sedan upp hårroten till 70 grader, vilket i sin tur gör att hårproducerande celler dör.

Vanliga frågor

Är det farligt att lasra bort hår?

Om laserbehandlingen utförs av en professionell och kunnig behandlare är metoden säker att använda sig av. Dock kan det uppstå både rodnad och irritation i det behandlade området. Detta är vanligt förekommande och försvinner oftast av sig själv efter några dagar.

Hur många gånger måste man lasra bort hår?

Räkna med 4–10 behandlingar. Hur många gånger du behöver genomföra laserbehandlingen för att få ett bestående och hårfritt resultat varierar väldigt mycket. Har du mörka och kraftiga hårstrån kan du behöva fler behandlingar än om du har ljusa och tunna.

Vad kostar det att lasra bort hår?

Priset för en behandling kan variera mycket beroende på vilken klinik du vänder dig till och i vilken del av Sverige du bor. Den ungefärliga kostnaden för en laserbehandling ligger dock mellan 1200 kronor och 1500 kronor. Vissa kliniker erbjuder paketpris om du bokar flera behandlingar på samma gång.

När ramlar håret av med laser?

Ett vanligt missförstånd är att håret kommer ramla av direkt efter första behandlingen, men det är inte så det fungerar. I de flesta fall får du räkna med att det tar cirka 1–3 veckor innan hårsäckarna dör och håret faktiskt ramlar av.

Permanent hårborttagning – Hur länge håller det?

Om du har genomfört tillräckligt många behandlingar (cirka 3–4 st) kan du räkna med att resultatet är permanent och att hårsäckarna är helt döda. Det innebär att håret inte kan växa ut igen. Vissa laserbehandlingar har dock ett semipermanent resultat, vilket innebär att du kan behöva göra om behandlingen i framtiden.

Hur gammal måste man vara för att lasra bort hår?

Majoriteten av alla klinker och behandlare har en åldersgräns på 18 år för hårborttagning med laser. Det finns dock ett flertal som även utför behandlingar på yngre personer. I dessa fall är det dock viktigt att målsman är närvarande under alla behandlingstillfällen.