Få bort stora porer i ansiktet

Vi alla har porer i ansiktet, men de kan variera i storlek och utseende på grund av flera olika anledningar. I vår guide kan du läsa mer om hur du kan få bort stora porer i ansiktet genom effektiv behandling. Lär dig även mer om vilka orsaker som ligger bakom stora porer och vad du kan göra för att motverka dem på egen hand. Läs mer och ta del av våra bästa tips på du kan få bort stora porer i ansiktet!

Varför får man stora porer?

En stor anledning till att man får stora porer är på grund av genetiska faktorer. Har dina föräldrar stora porer är det stor sannolikhet att du själv får det. Andra orsaker kan vara hormoner, en överproduktion av talg men även yttre föroreningar. Även en bristande hudvårdsrutin kan orsaka oren hy. Till följd av detta bildas en överproduktion av talg vilket medför att porerna fylls med talg och utvidgas.

Hur får man bort stora porer?

Det finns flera sätt att få bort stora porer och minimera synligheten av dem. Nedan går vi igenom vad du kan göra på egen hand, och var du kan boka behandling för bästa resultat.

Reducera stora porer hos en hudterapeut

Hos Acnespecialisten kan du reducera stora porer genom professionell behandling. De har hela 25 års erfarenhet av att behandla problemhy av olika slag. Acnespecialisten erbjuder flera olika tillvägagångssätt för att ta bort stora porer. Hos dem kan du exempelvis boka portömning, microneedling eller kemisk peeling. Inledningsvis bokas en gratis konsultation där du i ett personligt möte med en hudterapeut går igenom dina förväntningar av behandlingen. Hudterapeuten hjälper dig även att ta fram en passande behandling utifrån dina behov. Acnespecialisten finns på tre salonger runt om i centrala Stockholm.

Behandling hemma

Det finns mycket du kan göra själv för att minimera synligheten av stora porer. Det är viktigt att du följer en hudvårdsrutin som passar din specifika hudtyp. Läs mer nedan om hur du kan få bukt med stora porer hemma.

  1. Genom att tvätta ansiktet morgon och kväll kan du eliminiera döda hudceller och talg.
  2. Se även till att exfoliera huden med jämna mellanrum. Då håller du huden ren, vilket minskar risken för att porerna täpps till. Peelingen bidrar dessutom till en både mjukare och fräschare hy.
  3. Se till att återfukta huden! Fukt bidrar nämligen till att minska porernas storlek. Efter en ordentlig rengöring behövs återfuktning så att talget tränger djupare ner i huden – i stället för att stanna på ytan. Återfuktning ger även mer lyster och spänst i huden.
  4. Sist men inte minst – se till att använda en lermask med jämna mellanrum. Lermasken hindrar porerna från att bli större och minskar utseendet av dem.

Ute efter fler tips på hur du kan få porerna att synas mindre? Läs mer och få tips hos Kurera.