Stora porer – Behandling hos hudterapeut

Uppkomsten av stora porer kan bero på flera olika saker. Faktorer som genetik och hudtyp är två av de allra vanligaste orsakerna. Men visste du att du kan ta bort stora porer genom rätt behandling? Vi ger dig tips på tre professionella salonger dit du kan vända dig för behandling av stora porer. Läs även mer om vilka metoder som finns att tillgå för att reducera och motverka problemen.

Behandla stora porer på salong – 3 tips

Att behandla stora porer på salong är effektivt när du söker en enkel och smidig lösning. Dessutom kan du få professionell rådgivning kring vilken metod som passar just din hudtyp bäst. Läs mer om tre kliniker nedan som kan hjälpa dig att behandla stora porer.

Acnespecialisten

Boka behandling av stora porer hos Acnespecialisten. De erbjuder flera effektiva metoder för att få bort stora porer. Här kan du boka portömning, microneedling eller kemisk peeling. Beroende på dina besvär kan hudterapeuten hjälpa dig att ta fram rätt behandling genom en kostnadsfri konsulation. Här finns möjlighet till att boka enstaka behandlingar eller 3–5 kurbehandlingar. Du hittar deras salonger i Sundbyberg, Östermalm och på Södermalm.

Acnespecialisten.se

Sveriges Skönhetscenter

Hos Sveriges Skönhetscenter kan du behandla synliga porer med goda resultat. Du startar med en kostnadsfri konsultation där du får personlig rådgivning av en legitimerad hudterapeut. Söker du en trygg och säker aktör är det Sveriges Skönhetscenter du ska vända dig till. De har över 30 års erfarenhet och har stor kunskap i alla möjliga typer av ansiktsbehandlingar. Sveriges Skönhetscenter erbjuder portömning, microneedling och kemisk peeling för att behandla stora porer.

Sverigesskonhetscenter.se

Beutly

Beutly erbjuder portömning för att reducera stora porer. Deras kliniker finns på flera platser runt om i Sverige. De utför klassisk portömning, men även portömning med såkallt vakuumsug. Metoden går ut på att använda en elektisk apparat som skapar ett vakuum på hudens yta. På så sätt kan man enkelt avlägsna talg, orenheter och döda hudceller. Läs mer om deras behandling på Beutlys hemsida.

Beutly.com

Bli av med stora porer – 3 metoder

Det finns flera olika metoder för att bli av med stora porer. Vilken metod du ska välja beror helt på din huds unika förutsättningar och behov. Nedan beskriver vi de allra vanligaste metoderna. Du kan även läsa om fler tillvägagångsätt kring hur du kan bli av med stora porer i ansiktet här.

Porrengöring

En porrengöring tömmer porerna på djupet och är ett effektivt sätt för att få bort pormaskar och minska synligheten av stora porer. Under behandlingen används produkter anpassade efter din hudtyp. Resultatet av en porrengöring är en jämn hud med massor av lyster. I en behandling ingår vanligtvis konsulation, hudanalys, peeling, ånga och mask.

Microneedling

Microneedling är en form av skönhetsbehandling som använder mikronålar för att skapa mikroskopiska hål i huden. Dessa hål är för små för att kunna ses med blotta ögat, men är stora nog för att skapa en "trauma" i huden som i sin tur kan leda till en ökad produktion av kollagen och elastin. På så sätt kan microneedling hjälpa till att förbättra hudstrukturen och reducera stora porer.

Kemisk peeling

Under en kemisk peeling används syror för att ta bort döda hudceller och förbättra hudens textur och utseende. Behandlingen kan göras på ansiktet, halsen, händerna eller andra delar av kroppen. Kemisk peeling kan hjälpa till att reducera porer och acneärr, förbättra hudens färg och minskar ärr efter skador eller kirurgi.