Behandla pigmentfläckar & melasma

Kloasma, eller Melasma som det också kallas, är en form av hormonell förändring som vanligtvis drabbar kvinnor och är mest känt i folkmun för pigmentfläckar. Pigmenteringen är vanligast i samband med graviditet och fläckarna sätter sig oftast i ansiktet. I vissa fall kan fläckarna försvinna gradvis av sig själv och ibland krävs det professionella behandlingar. Här kan du läsa mer om hur pigmentfläckar uppstår, vad det beror på och hur du kan behandla pigmentfläckar.

Vad är melasma?

Enkelt förklarat kan man säga att det är melaninet i din hud som är uppkomsten till melasma eller pigmentfläckar. Det uppstår dock endast när huden överproducerar melanin, vilket kort och gott innebär en överproduktion av pigment. Hyperpigmentering melasma visar sig i form av missfärgade och mörka fläckar som sätter sig på överläppen, näsryggen, kinder och även i pannan. Fläckarna kan även uppstå på andra delar av kroppen och är helt ofarliga. I de flesta fall försvinner de även av sig själv.

Melasma behandling hos hudterapeut

Idag finns det flera olika melasma behandlingar som du kan använda för att behandla pigmentfläckar. När du besöker en klinik tas en anpassad och personlig behandling fram för att hjälpa dig med just dina pigmentfläckar. Vill du ha högklassig service har Sveriges Skönhetscenter en melasma behandling som är effektiv och anpassas efter din hudtyp. Vanliga metoder som de använder sig av är kemisk peeling, microneedling eller cryopen. Metoderna är mycket effektiva och ger en utjämning av hudtonen, samtidigt som de är skonsamma. Ljusa pigmentfläckar är oftast mycket enklare att bli av med än mörka och djupa. Ta kontakt med en klinik för en konsultation för att se vilken metod som passar dig bäst.

Melasma behandling hemma

I många fall kan du behandla symptomen hemma i ditt eget badrum. Att bli av med melasma är något som många verkligen vill, eftersom pigmentfläckar kan påverka självförtroendet. Melasma behandling hemma kan du dock göra om du har ljusare pigmentfläckar som är ytliga. Det finns både intensiva serum som bleker, samt krämer som ljusar upp huden och ger en jämnare hudstruktur. Några riktigt bra och effektiva produkter är bland annat Bioderma Sébium Night Peel, samt Eucerin Anti-Pigment.