Allt du behöver veta om din hudvård

Hudtyper

Normal hudtyp

Den normala huden kännetecknas av jämna porer som varken är förstorade eller förminskade på något parti i ansiktet. Här finns det en perfekt balans mellan fett och fukt vilket ger en mjuk yta som varken stramar eller blir blank.
Läs mer.. 

Fet hudtyp

En fet hudtyp har en överproduktion av fett vilket ofta ger en blank känsla och aktiv hud där pormaskar och finnar lätt bildas. Acne och problemhud kan uppkomma då porerna lätt blockeras av det överflödiga fett som bildas.
Läs mer.. 

Torr hudtyp

En torr hud kännetecknas av små, sammandragna porer som näst intill blir osynliga för blotta ögat. Ett vanligt kännetecken för denna hudtyp är att det stramar efter rengöring och att det är svårt att få ett jämnt resultat när man applicera make up. Kroppen producerar här inte tillräckligt med fett och man måste kompensera för detta genom att använda passande produkter.
Läs mer.. 

Blandad hudtyp

Den blandade hudtypen är vår vanligaste hudtyp, där man upplever feler aolika tillstånd i huden. Vanligast är att man har en fetare t-zon, dvs panna, näsa, haka, men att man på samma gång har torra kinder. Här är det viktigt att hitta produkter som fungerar på hela huden.
Läs mer..