Allt du behöver veta om din hudvård

Jag har blandhy och har problem med vad jag ska använda för produkter som tar bort glansen i t-zonen och återfuktar. Dessutom är jag väldigt mörk under ögonen, vad kan man göra åt det? Mvh Amna

Hej Amna.

Just en blandhy kan vara lite svårt att hitta bra produkter till eftersom behoven är så olika i ansiktet. Du ska alltid titta efter produkter för just blandad hud. Alla märken har inte det men framförallt märken som används av hudterapeuter ska alltid erbjuda det.
Clarins har en serie som jag verkligen kan rekommendera som heter Purify. Produkterna är framtagna för just en blandad hy och ska hjälpa till att balansera huden så att du inte blir varken torr eller blank.
Att du är mörk under ögonen beror främst på hur ditt skelett ser ut under huden. Vissa människor har ett större hålrum runt ögonen under huden. När ljuset ligger på så får du då en mörk skugga runt ögonen. Detta kan förvärras av att du exempelvis är trött eller om huden är torr, då elasticiteten blir sämre då. Genom att använda en återfuktande kräm som stramar upp huden kommer du känna dig mindre mörk under ögonen. Den jag tipsar om ljusar även upp huden en aning vilket gör att du kommer se mindre mörk ut.
Lycka till!

Comments are closed.