Allt du behöver veta om din hudvård

Tillstånd

Med tillstånd menas en förändring i huden som helt plötsligt kan uppkomma, och på samma sätt lika fort försvinna. Dessa tillstånd kan bero på hormoner, stress, väder, kost och likande faktorer. Det kan ibland vara svårt att identifiera vad det är som har skapat den förändring som uppkommit men med hjälp av en hudterapeut kan man hitta en lösning. Ofta kan det räcka med att byta ut någon produkt eller förändra hur man har tagit hand om sin hud.

Känslig hud

En känslig hud kännetecknas av blossande, irriterad hud med ytliga kärl. I regel har man lättare att bli känslig på torra partier då det är där man saknar det grundläggande skyddet i form av fett.
Läs mer.. 

Mogen hud

Med mogen hud menas en hud som kommit till olika stadier av åldrande. Man brukar säga att huden börjar att åldras och celler bryts ned redan vid tjugo års ålder. Självklart sker detta då så pass långsamt att vi inte märker av det som sker i vår hud.
Läs mer..

Acne

Acne uppkommer när det bildas en överproduktion av fett vilket ofta leder till inflammation i talgkörtlarna. Vanligast är att detta uppkommer när man får en hormonell rubbning av något slag.
Läs mer..