Allt du behöver veta om din hudvård

Känslig hud

Känslig hud

En känslig hud kännetecknas av blossande, irriterad hud med ytliga kärl. I regel har man lättare att bli känslig på torra partier då det är där man saknar det grundläggande skyddet i form av fett. Vanligast är att man upplever denna känslighet på kindpartier men även ibland runt munnen och ned på halsen.

Om man blir känslig på grund av torrhet kan man åtgärda detta genom att använda krämer som tillför fett och som skyddar. Självklart är det svårare att få bukt på detta om det beror på den hudtyp man har, då det då finns en grundläggande brist på något. Man kan dock skydda huden och genom bra produkter minska rodnaden i huden.

Om man t ex har en blandad hud som även är känslig kan man behöva skräddarsy sina produkter för att man ska kunna behandla alla de behov som finns. I just detta fall skulle man kunna ha rengöring och kräm för blandad hud, men lägga in ett ansiktsvatten för känslig.

Ingredienser som man vill leta efter är kamomill, lavendel och blåbär. Dessa är alla lugnande och hjälper blodkärlen att dämpa sig, vilket ger en jämnare yta på huden.